Menu Close

cocktails

Cocktail workshop Breda

Veel cocktails bevatten een ander ingrediƫnt dan alcohol. De Old Fashioned bijvoorbeeld bestaat uit gin, vermouth vermouth, suiker, limoensap, eiwit en Cherry brandy.

In sommige gevallen kunnen de namen van deze drankjes verschillende dingen betekenen. Bijvoorbeeld, de Gin en Tonic (hierboven te zien) en de cocktail Sambuca (hierboven te zien) worden beide gemaakt door het sap van een gin te verwijderen en te vervangen door een mengsel van vers limoensap en een mengsel van opgebonden gin en vers citroensap. De originele brandewijnen die bij het maken van de twee dranken worden gebruikt verschillen enigszins van smaak, zodat hun uiterlijk duidelijk kan verschillen.

De reservedranken in de klassieke “Cowboy Cocktail” zijn Simple Syrup, Wodka, Soda en bitters. Er zij op gewezen dat de twee reservedranken met bijna elke brandewijn kunnen worden gemaakt, maar meestal worden ze gemaakt met Hendricks. Als je een cocktail beschouwt als een homogene vloeistof, is het waarschijnlijk dat veel van de recepten in deze lijst je zullen bevallen. Veel van de hierboven genoemde cocktails staan ook in de “cocktails” sectie van de volgende wiki. Als je hulp nodig hebt bij het ontcijferen van de symbolen en afkortingen, kun je een onofficieel woordenboek van vergelijkende cocktailtermen raadplegen, gemaakt door RandH/ProfessorFark.

Als je denkt dat de inhoud van deze recepten niet helemaal klopt met je smaak, vraag dan gerust de admin(s) om opheldering. Bedenk wel dat de wiki niet staat voor absolute logica en dus ook niet verwacht dat je regelmatig correct (of zelfs maar consequent) bent. Het admin team is ook niet blij als mensen van tijd tot tijd proberen te pronken met hun kennis van foute cocktail theorie op hun posts, dus het is fijn als iedereen het er over eens is dat deze recepten fout zijn voordat ze gepost worden. Als je niet zeker bent of een bepaalde gedachtegang duidelijk overeenkomt met de regels, vraag het dan aan een mod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.