Menu Close

De geschiedenis van de DJ

DJ Tilburg

Eerst een kleine uitleg over de geschiedenis van de DJ. De meeste mensen weten wat een disc jockey is. Dansers of hip hop artiesten gebruiken deze hulp om hun optredens te verlevendigen. Echter, lang voor het moderne concept van de disc jockey, in de jaren van de disco, vermaakten DJ’s hun luisteraars door zelf voor de muziek te zorgen. Zij dienden verzoeken in bij het publiek en deze verzoeken werden beantwoord door een DJ. De term disc jockey betekent letterlijk “Disc Jockey” en dit is hoe de term gewoonlijk wordt gebruikt in de meeste delen van de wereld. Moderne disc jockeys zijn diegenen die de mogelijkheid hebben om twee soorten muziek te mixen, of het nu vinyl of CD is. Zij zullen graag mengen deze twee vormen van muziek samen om een fantastische ervaring te bieden aan hun luisteraars. De term diskjockey duidt niet noodzakelijkerwijs op de muziek die zij spelen, maar eerder op hun voorkeursmethode om die te spelen. Veel Dj’s in de huidige maatschappij spelen ongeveer 50% van hun muziek en CD’s met geen aandacht voor de oudere voorkeuren. Dit is de reden waarom Dj’s vandaag niet dezelfde muziekcollectie hebben als de legendarische DJ van 25 jaar geleden die onbeperkt CD’s had.

Dj’s zijn tegenwoordig erg vrij in hun keuze van de muziek die zij draaien. De muziek die ze draaien varieert van de gebruikelijke tracks waar mensen over klagen tot tracks die nog niet eerder zijn gehoord. Om de boel wat op te fleuren spelen ze wat ze leuk vinden en wat niet, zolang ze maar geen bekende tracks van de radio draaien. Om een publiek op gang te krijgen, beginnen dj’s soms met een feestnummer, dan beginnen ze meteen met een paar hoestnummers of ze vragen mensen waar ze de nieuwste nummers van een bepaalde band hebben gehoord. Een goede diskjockey zal een enorme collectie gebogen schijven hebben, maar hij of zij zal zich ook anders kleden dan een normale DJ. Een goede DJ zal een collectie verkleedkleren hebben die hij kan aanpassen aan verschillende settings, een goed voorbeeld hiervan is een DJ die verkleed kan komen als fee terwijl hij vragen beantwoordt voor een feest.

Curved Discs zijn echter niet alleen voor het feest, ze zijn ook essentieel voor de gelegenheid. Dj’s zullen vaak de MC’s en Speakers zijn na een Karaoke avond en zullen vaak verzoekjes aannemen. Tenslotte zijn Curved Discs niet alleen voor het feest, ze zijn ook voor speciale gelegenheden, speciale evenementen en straathoeken. Ik was een late starter in het DJ-spel en heb me pas echt verdiept in het concept van Curved Discs rond 1998/1999, toen ik me er op grotere schaal bewust van werd. In die tijd werd ik me bewust van de verschillende soorten Disc Jockeys en begon ik er aandacht aan te besteden. Ik vond Curved Discs een fascinerend onderwerp, dat zij in het verleden hebben gebruikt voor hun DJ-sets. Zij gebruiken verschillende items, zoals trouwNDs, kerstboom epitheten en natuurlijk trouwringen om hun disc jockey sets wat variatie te geven.

Disc Jockeys hebben niet langer de tijd om door het uitgebreide proces te gaan van het voorbereiden van alle muziek die ze willen spelen, dan het opzetten van de muziek, mixen en wachten om te horen wat het publiek van dat bepaalde nummer vindt. Met Curved Discs kunnen de nieuwste nummers van de Disc Jockey (rechtstreeks gedownload van de computer) direct op het computerscherm worden afgespeeld, zonder enige specialistische apparatuur. Hoewel de Curved Disc volledig verschilt van de traditionele Disco Disc, zijn het in wezen allebei nog steeds Disco Discs, het verschil is dat op de Curved Disc de muziek daadwerkelijk goed wordt gemixt op de Disc, terwijl in de traditionele disc cultuur, die volgens mij de term Disco Disc gebruiken, de muziek alleen wordt vervormd door de gebruikte luidsprekers. Ook is de Curved Disc veel lichter, een groot voordeel wanneer Disc Jockeys hun apparatuur vaak moeten verplaatsen.

Lees meer

Zanger gezocht
ZangerĀ 

Leave a Reply

Your email address will not be published.