Menu Close

De kunst van de film

Theater Nijmegen

De wachttijden of looptijden zijn zeer kort. We kunnen zelfs een aparte deur aanbieden voor de klanten om binnen te gaan als ze willen. De hoofdlijn is discreet, gemakkelijk te betreden, en goed aangegeven. Al uw kostuums en rekwisieten liggen klaar om opgehaald te worden aan de theaterdeur. Een ogenblik later sta je voor het podium…

Een voorbeeld van een goed gepland toneelstuk in het auditorium. Zie je de theatertrap links? De acteurs staan gemengd in de wachtrij en alle lichten bewegen met dezelfde snelheid. De ramen zijn dezelfde als die welke van buitenaf zichtbaar zijn.

Wij zijn flexibel en sociaal, bedoeld om ruimte te bieden aan verschillende opvattingen en gedragingen, zolang die de intieme ervaring niet in de weg staan. Veel mensen komen alleen naar het theater om naar de voorstelling te kijken. Dit is dan ook niet het hoofddoel van het theater, maar wel een belangrijk element, vooral in de uitgaansgelegenheden of nachtclubs, waar het gebrek aan privacy en de korte wachttijd een aantal mensen kan afschrikken.

Veel van onze klanten komen eerst en blijven alleen als ze het leuk vinden. Anderen komen om ideeën en voorstellen uit te proberen. Enkelen komen vaak en komen om de paar dagen terug, bijvoorbeeld om kaartjes te kopen voor nieuwe voorstellingen. Anderen – vaak mensen die voor het eerst komen – komen helemaal nooit naar het theater. De een kijkt naar een film op het TV scherm van het theater, de ander naar de poëzie- en muzieklezingen.

Onze locaties zijn zeer geschikt voor speciale evenementen. We kunnen films vertonen in vele zalen, buiten of binnen. We kunnen gebruikt worden voor cyber- en dansfeesten. We zijn een geweldig familietheater, en een geweldige plek om een spelletje te doen en wat te eten met uw kinderen of vrienden. Het theater kan ook de hoofdingang zijn voor een winkel-, museum- of galerierondleiding, maar ook de plaats waar uw vakantiefoto’s, films of proefmonsters van eten worden “ontgrendeld”.

Alle voorgeselecteerde andere aspecten van onze dienst worden ook aangeboden. Wij kunnen films met tijdsbeperking vertonen, en zeer lange films op de ongebruikte tijd. Natuurlijk kan onze bioscoop worden ingesteld om meer specifiek selectieve filmlijsten te vertonen.

Wat zal ik daar zien? – Waarom zou ik naar de Academie komen?

Eerst en vooral kunnen we je helpen een sterke band op te bouwen met je toekomstige publiek. Hier zul je de “Kunst van de Cinema” uit de eerste hand ervaren en hands-on vaardigheden ontwikkelen. We krijgen en leren je: acteurs en prop making, performance stijl, studeren, over het bereik van emoties en karakter structuur, de podiumtechniek van acteren, van een beginner tot gevorderde, en alles daar tussenin.

Als u eenmaal van onze diensten geniet, en u vindt dat de filmkunst een speciaal theater vereist zoals onze maat, Alain , zelf, dan zijn dit veel meer onmiddellijke diensten waarin u kunt investeren om het best mogelijke publiek te bereiken: theaterervaringen zitten niet in het budget van een student, en als u de juiste keuze maakt van uw favoriete productie, dan koopt Alain  voor u de hele tweede helft van het theater van uw dromen. Je zult niet meer geld uitgeven als je naar het theater komt. Je zult ook de laatste bioscoopevenementen kunnen bezoeken waar echt publiek bij betrokken is, en die vaak de hele twee weken voor de grote voorstelling blijven.

U zult elke dag uw eigen producties in het theater kunnen vinden. Maar we zijn ook in staat om u voor te stellen aan onze producties van andere acteurs, of kansen om gezamenlijke projecten met regisseurs, acteurs en dichters te zien.

Een studio van Alain .

Waar kan ik je een voorvertoning van een nieuwe productie zien bekijken?

Ons theater in Nijmegen is geen vrijetijdsbesteding uitsluitend voor het plezier. De betekenis van deze ruimte behoort toe aan de filmkunst. Hier ontleent de kunstenaar zijn of haar vrijheid van expressie. Wat voor soort producties vertonen wij? Ons werk is pure cinema, dus we zijn het meest geschikt voor grote doeleinden in verschillende werkruimtes. In 2012 zijn we zo populair geworden dat we naast ons theater nog een museum konden openen. Dit was de wereldpremière van een film over zwartheid, van Janet Mock, wier werk door een groeiende populatie van mensen die het niet kunnen vinden, aan de kant wordt geschoven.

Lees meer:
Vergaderruimte Nijmegen
Workshop Nijmegen 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.