Menu Close

Een mix ingenieur

mixing music

De eerste misvatting komt van het woord mixen zelf. Veel mensen denken dat een mix engineer een producer is. Fout. Een mix engineer is een onbevreesde aannemer. Het is als een orkest. Elke muzikant wil gehoord worden, elke band wil gehoord worden, maar er is een team van handen nodig om dat voor elkaar te krijgen. Het is de taak van de mix engineer om dat voor elkaar te krijgen. De eerste fase van het werk als mixtechnicus is leren wat alle frequenties zijn. Dit is essentieel om de technicus te helpen een naadloze mix te maken voor de artiest.

Een andere misvatting is dat een mix engineer moet weten “welke microfoon hij moet gebruiken” of “hoe hij die microfoon moet gebruiken”. Nogmaals, dit is niet waar. Een mix engineer is generaties verder dan jij. Je hoeft geen microfoontechniek te kennen om dat te bereiken. Een mix engineer zal goed thuis zijn in microfoontechniek. Het is aan jou om dat te laten gebeuren.

Een laatste misvatting is dat je een “uitgehongerde artiest” moet zijn om een mix te kunnen maken. Dit is niet waar. Een mix kan gedaan worden door iemand die tot 50 uur per dag oefent. Ik weet het – hoeveel uur? – maar dat weet je al. Als je een mix moet doen en je hebt een uur om te oefenen, doe het dan. Je kunt in de hele studio via MIDI met je producer communiceren en sneller beter worden. Dit is waar. Je MOET een pro zijn. Je moet met een producer werken en niet alleen met een MB.

Dit is het deel waar ik het meest van hou in de muziek business -de reis. Je moet bereid zijn om nooit een makkelijke dag te hebben. De grootste fout die mensen maken is denken dat ze met minder toe kunnen. Dat zal nooit gebeuren. Je moet elke dag oefenen. Elke fout moet gecorrigeerd worden. Je moet fouten naar waarde schatten. je gebrek aan nederigheid voor je vaardigheid compenseren. Vandaag zult u beter zijn dan u ooit had kunnen zijn. Elke dag moet u naar buiten brengen wat u in huis hebt.

Goed, laten we het eens hebben over die mix waar je aan werkt om op te nemen. Is het niet beter om gewoon een opname van het liedje te hebben? Dat is wat een mix engineer doet. Hij of zij maakt de master van het liedje opnieuw. Dit kan zo simpel zijn als het toevoegen van een track bovenop een andere, of zo extreem als het toevoegen van een track bestaande uit 40 . Het scala aan aanpassingen is onbeperkt.

Een laatste punt dat ik moet aanstippen is dat je met een mix engineer misschien naar je producer moet vliegen om hem te ontmoeten. Dit hoeft geen probleem te zijn als je goed via e-mail met je producer hebt gecommuniceerd. Als je elkaar niet persoonlijk kunt ontmoeten, bereid je dan zo goed mogelijk voor op de ontmoeting. Vliegen om een producer te ontmoeten is een persoonlijke beslissing, dus zorg ervoor dat je precies weet wat je wilt. De kosten van een meet en Greet zijn iets waar je rekening mee moet houden. Als je geen grote groep vrienden hebt om uit te nodigen, moet je budget in verhouding staan tot de taak die je te wachten staat. Anders kan het nuttig zijn om contact te houden met de producer van de nummers waar je aan werkt. Een producer die u kent en beseft dat u een persoon bent met vele interesses en een wereldwijde reikwijdte kan u helpen om dingen voor elkaar te krijgen die misschien onmogelijk leken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.