Menu Close

Haak je eigen unieke handschoenen.

Haakkatoen

Gebruik de hier gegeven informatie om je eigen unieke vinger loze handschoenen te haken. Veel plezier.

De materialen die je nodig hebt,

– 1 vierkant haakkatoen (100% is beter omdat het langer meegaat, hoe minder het krimpt als het gewassen wordt en hoe minder het ruikt) – Afmetingen van uw handen: 10 cm tot op de centimeter nauwkeurig – Garen naar keuze (andere soorten kunnen worden gebruikt, zie opmerking) – 3 houten strengen (kunnen worden gebreid, want dat is wat we hier doen, dus de flexibiliteit is aan u) – Chantilly of los krijt – Potloodgum

Het eerste wat je gaat doen is het haakkatoen oprollen tot een grootte die je comfortabel vindt, zodat het gemakkelijker te manipuleren is. Ik heb het opgerold tot ongeveer de helft van een banaan, omdat ik er gewoon een hekel aan heb om het te kreuken. Snijd de rol in tweeën en rol hem dan opnieuw op tot de gemakkelijkste grootte. Misschien wil je het zo maken dat het zijn vorm behoudt. Meet de handen van je beide handen en knip dan een stuk af van iets meer materiaal waarmee je kunt werken. Voor deze oefening gaan we een zogenaamde indicatorstreng maken. U knipt twee even grote stukken wit garen af en vervolgens twee strengen ervan. U gaat deze twee strengen samen plaatsen, om een gat te maken. Je gaat dit ding vastplakken op een bakplaat. Voordat u begint te werken moet u beginnen met het opwinden van de strengen, dus we gaan een object nodig hebben dat we kunnen gebruiken om het garen op te winden. Dit is een oud elektrisch meetlint.

Je gaat deze twee draden samen opwinden met de pincet die je gaat gebruiken om de draden door het patroon te trekken dat je wilt maken. Dus, voordat je iets anders gaat doen pak je je schaar en ga je door de onderstaande stappen. Begin zonder de draden op te winden één streng tegelijk naar het gat in het patroon te trekken. Maak het patroon steeds groter naarmate je het garen opwindt, wees niet bang om groter te gaan zodat het resulterende gat niet groot is. Door dit te doen creëer je een gelijkmatige rij in plaats van een reeks willekeurige rijen. Nadat u dit gedaan hebt, legt u de streng op zijn kant op een vlakke ondergrond, pakt u een potloodgummetje en trekt u voorzichtig door het garen, waarbij u één draadje per keer trekt. Vergeet niet te stoppen aan het einde van het garen, want wat u aan het doen bent, bestaat uit kleinere strengen.

Lees meer:
Wolwinkel Utrecht 
Breipakketten 

Leave a Reply

Your email address will not be published.