Menu Close

Hoe speel je geluksnoten op gitaar

Basgitaarles Rotterdam

Als je eenmaal het spelen van achtste noten op gitaar onder de knie hebt, ben je misschien een natuurlijke keuze om je favoriete muziekgenres te identificeren. Misschien heb je nieuwe genres ontdekt die je graag verder zou willen verkennen. Of misschien ben je een veeleisende luisteraar die is aangezet tot het unieke geluid van enkele van de meest populaire muziek van vandaag.

Daaruit blijkt overduidelijk dat vrijwel elke muziekstijl die je leuk vindt, op de gitaar kan worden gespeeld. Dit feit maakt het een stuk makkelijker om te bepalen welk type gitaristen je zou willen evenaren.

Achtste noten leren spelen op de basgitaar is eigenlijk vrij eenvoudig. Het belangrijkste om te onthouden is dat ze niet veel verschillen van gewone noten. Het belangrijkste verschil tussen achtste noten en een gewone noot is het feit dat ze de neiging hebben schuin te lopen, in plaats van op een rechte Play Phone manier.

Achtste noten gitaar akkoorden, dus, zijn samengesteld uit noten van 1 tot en met nummer 8. Speel achtste noten door middel van gitaarakkoord progressies.

Deze progressie (die één – of misschien twee – keer wordt gespeeld) wordt genoteerd met behulp van het CAGED-systeem. Het is mooi en eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de basisakkoorden uit je hoofd te leren, en dan kun je gaan rommelen en andere akkoordenvariaties uit het CAGED-systeem bedenken.

Het eerste akkoord dat we in dit systeem zullen bekijken is het C-majeur akkoord. Dit akkoord is standaard voor de blues. In feite is dit het akkoord waarmee bijna elke blues song eindigt. Met het C-akkoord heb je een grondtoon, een terts, en een septiem. Voeg daar een 7e aan toe en je hebt een mooi akkoord.

Als we dit C-akkoord als grondtoon gebruiken, kunnen we andere grondnoten vinden. Een van mijn favorieten is de anderhalve stap naar de grondtoon. of B flat is een manier om dit te onthouden. Als je deze akkoorden wilt gebruiken in een blues progressie, vervang je gewoon het C akkoord door de anderhalve stap. Dit geeft je de blues toonladder.

Lees meer:
Gitaarles aan huis Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.