Menu Close

Opnamestudio

Recording studio

Een opnamestudio, een plaats waar we onze liedjes opnemen om ze klaar te maken om door de massa gehoord te worden.Ok, dus we hebben een kamer om in te wonen. We hebben een slaapkamer, een badkamer, een woonkamer en een keukentjeWe hebben een opnamestudio nodig, als we goede opnames willen maken. Hebben we een studio nodig? Zal het helpen om goede opnames te maken? Het antwoord op het laatste was duidelijk “Ja”.

Met de komst van digitale technologie in de muziekwereld zijn geweldige opnamestudio’s nu betaalbaar. En een van de beroemdste, Nashville heeft honderden mensen in dienst vanuit haar Nashville kantoor om te helpen liedjes te produceren. Veel muzikanten werken nu op afstand. Wat is een afstandsbediening? Het is een kamer, meestal een extra slaapkamer, gelegen buiten het hoofdkantoor. afstandsbediening opnamestudio betekenen opnamestudio ver weg van de belangrijkste studio, met bepaalde faciliteiten, zoals een bibliotheek voor apparatuur en muzikanten. Een ander kenmerk van een externe opnamestudio is het hebben van toegang tot apparatuur op een moment notice. Dit geeft een aanzienlijk voordeel ten opzichte van lokale opnamestudio’s, met op afstand opnamestudio apparatuur toegankelijk op call center (meestal in de vorm van een virtuele wachtruimte) alle apparatuur die nodig is door de persoon die de apparatuur bedient kan onmiddellijk worden verzonden naar de externe locatie.

Best cool hè? Heb je ooit van zoiets gehoord? Nou als je je huis wilt ombouwen tot een virtuele opnamestudio, dan moet je een paar dingen klaar hebben: 1. Een computer met een werkende internetverbinding2. Een digitale Stand-in3. Versterkers, luidsprekers, Surround Sound luidsprekers en microfoons4. Computermicrofoons5. Versterkers en luidsprekers met de nodige ingangen6. Luidsprekers met de nodige uitgangen7. Verbindingsapparatuur8. ies (Electricrics, zou niet werken met microgolfoven, behalve de audiokabel die van de gitaar naar de microfoon loopt. Maar dat is niet essentieel. Internet is een goed beginpunt, omdat het in de binnenstad is, de mensen vriendelijk zijn en je over het algemeen een snelle verbinding kunt krijgen. Plus, de trottoirs in het centrum zijn breed, elk geluid dat je zou willen opnemen zal zeker gehoord worden, hopelijk door een vriendelijke receptioniste, maar toch, een waarschuwing, want elke amateur die live geluidsopnamen maakt zal waarschijnlijk de waakzame ogen trekken van de professionals in het centrum.

Het opnameproces Se verschillende manieren om akoestische gitaar, elektrische gitaar, of unplugged op te nemen is hetzelfde proces. Ervan uitgaande dat je geen microfoon hebt om de gebeurtenis vast te leggen, sta je voor de dubbele uitdaging om de smaak van de akoestische/elektrische gitaar vast te leggen (die veel gecomprimeerd kan worden) en de ambassadeur van ruis, die ongrijpbare x-factor die, hoe hard je ook opneemt, nooit gereproduceerd kan worden. Aangenomen dat je een goede rustige gitaar, een goedkope microfoon, een verlengsnoer en wat plectrums hebt gekocht, ben je klaar om te beginnen. Leg eerst de gitaar plat neer op een harde ondergrond, en pak hem op. Doe dit zo langzaam mogelijk, zodat je hem goed kunt oppakken en een solide signaal krijgt. De luidsprekers van je computer, die meestal beschouwd worden als het snelste weergave-apparaat voor gitaar, zouden nu vrij luid moeten staan. Doe deze opnamecapaciteit, en vergeet niet je signaalniveaus te laten instellen door de microfoon die je gaat gebruiken. Met andere woorden, je moet de M-pin op je I-pod gebruiken. Nu ben je klaar om te beginnen opnemen. Programma’s van hoge kwaliteit doen het werk van een mechanisch ontworpen studio, en programma’s voor beginnende tot gevorderde songwriters zijn te vinden op sites als de onze, met songwriter-tools waarmee je een heel liedje kunt schrijven in een basisteksteditor. Sommige songwritersoftware heeft ook een synthesize-component, zoals te horen is in The Police’s Every Breath You Take en Roxette’s After Forever. De meeste basisfuncties, zoals automatische interpunctie, automatische nummers, smart paste, en dergelijke zijn te vinden in deze en soortgelijke programma’s.

HOE JE JE EIGEN RAP PRODUCEERT Hoewel er veel grote artiesten zijn die in de Rap Hall of Fame zijn opgenomen, is het maken van beats relatief nieuw voor veel mensen. Als zodanig moet je bereid zijn om veel te experimenteren als het gaat om het maken van beats. Experimenteren met verschillende geluiden en feelys kan erg nuttig zijn om ervoor te zorgen dat je met de juiste rap beat voor je project komt. Je moet er echter wel rekening mee houden dat sommige producers de neiging hebben om de percussie in hun rapbeats te overdrijven, wanneer ze proberen een goede beat te maken. Met andere woorden, zorg ervoor dat de percussie zeer spaarzaam is, zodat het niet je vocale track overheerst. Als je de instrumentale rap beat hebt die je wilt gebruiken, kun je nu je songteksten uit je notitieblok halen. Als je je teksten hebt, moet je ze omzetten naar rijm.

Lees meer

Recording studio

Leave a Reply

Your email address will not be published.