Menu Close

Piano Oefen Sessie

Pianoles Den haag

Allereerst moet je er heel zeker van zijn dat je dit wilt doen, want als je dat niet wilt, moet je niet oefenen. Om het gemakkelijker te maken dit te begrijpen, is hier een citaat dat ik onlangs hoorde dat dit duidelijk maakt: “Stel je twee zeer actieve, jonge, intense voetbalspelers voor. De ene dag waren ze Coach Smith en Terry Jackson.”

Als je niet zeker weet of je dit citaat op jezelf moet toepassen, dan zul je de volgende keer dat je iemand piano ziet spelen, jezelf waarschijnlijk deze vraag stellen: Was deze piano oefensessie iets dat ik zou moeten doen , of ging het gewoon te gemakkelijk voor mij? Als je op een van beide vragen ja hebt geantwoord, dan moet er nog een beetje aan je piano-oefensessie worden gewerkt. Laten we eens kijken wat je moet doen om een beetje meer enthousiasme in je piano-oefensessies te creƫren.

Allereerst moet je beslissen of je vandaag al dan niet een “piano leren spelen” dag gaat maken. Dit is niet de dag om enthousiast te worden en te proberen piano te spelen, maar eerder om wat tijd opzij te zetten in je agenda voor piano-oefeningen. Probeer tenminste 30 minuten piano-oefening in je dagelijkse agenda in te passen. Elke dag zal belangrijk zijn. Offer je andere dagelijkse taken niet op om meer piano te kunnen oefenen. Te veel mensen doen dat offer en dan hebben ze geen tijd meer voor andere dingen. Aan de andere kant, als je echt je piano oefening wilt behouden, dan moet je een andere grote beslissing nemen.

beslis of je al dan niet een half uur of een vol uur gaat oefenen. Ten tweede, beslis of je de les van vandaag overslaat en druk op pauze. Aan het eind van deze les zal een markering staan die u vertelt om vanaf de vorige les te oefenen. Dit zal je niet alleen een gevoel van succes geven, maar het zal je ook leren om prioriteiten te stellen in je piano-oefeningen.

Ten tweede, als je er echt zeker van wilt zijn dat je het aanbevolen half uur oefent, zorg er dan voor dat je, wanneer je voor het half uur staat, ten minste een uur van je oefentijd besteedt aan het daadwerkelijk voorbereiden van de les van vandaag.

Laten we vandaag eens kijken naar wat je zou moeten oefenen. Hier zijn enkele benaderingen die nuttig zullen zijn.

1. Beslis of je lessen wilt nemen op 1e of op 2e niveau. Als je op het 2e niveau zit, dan ben je klaar om door te gaan naar het volgende niveau. Maar als u lessen neemt, zal het in het begin wat moeilijker zijn, omdat u misschien wat harder zult moeten oefenen dan wanneer u op het 1e niveau zit.

2. Zoek een methode boek of instructie boek. Als je geen piano hebt, is dit je beste optie. Lees een paar zinnen uit het boek. Neem het boek door. Als je herhalingen ziet, zet dan je piano aan de kant en praat met iemand over het boek. Dit is goed. Ik stel voor dat je de herhaling op de pianotoetsen vindt. Ga naar je piano en ga zitten. Mijn suggestie is om gewoon je hersenen en vingers te oefenen door akkoorden te spelen. Zoek gewoon iets om te doen en begin. Besteed daar ongeveer 10 minuten aan. Ik zou dat volgen.

3. Maak jezelf een piano metronoom. Als je geen metronoom hebt, koop er dan een. Je kunt ook een voorbeeldmetronoom gebruiken die op internet te vinden is. Het idee van het gebruik van een metronoom is om een vaste maat te houden. Je besteedt elke dag 30 minuten aan het oefenen van het stuk waar je aan werkt op tempo. Wanneer je de melodie constant in dat tempo kunt spelen zonder fouten te maken, dan weet je dat je het begin van het stuk onder de knie hebt. Je kunt dan je metronoom daarop afstemmen. Als je niet op 60BPM kunt blijven, koop dan een metronoom. Maar, investeer niet te veel geld in een metronoom. Je hebt hem na een tijdje toch niet meer nodig.

4. Wanneer u een stuk studeert dat lettergrepen bevat, stop dan niet met studeren tot de laatste noot. U wilt er zeker van zijn dat u elke noot begrijpt, voordat u verder gaat. Ik begrijp dat mensen het moeilijk hebben met het einde van een stuk. Het is moeilijk voor hen om de toonladder te visualiseren die na de laatste noot komt. Maar, als je een stuk niet op tempo kunt houden, hoe kun je jezelf dan dwingen om het af te maken als het klaar is? Als je een stuk afmaakt, breek je het af, dan kun je jezelf een pauze geven. Ik had hier een probleem mee toen ik door een boek ging, elk liedje en moest afmaken. Het is niets anders dan het ritme en de harmonie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.