Menu Close

Schilderen in een heldere stijl

Kunst galerie Rotterdam

Zij werken op papier (ook wel papierwerk genoemd) . Schilderen in een heldere en vrije stijl staat bekend als Abstracte Kunst, elke schilderstijl wordt een figuratieve stijl genoemd. Verhoudingen zijn belangrijk in de schilderkunst. Als je in een kunstenaarsstijl werkt, houd dan een verhouding aan tussen het hoofd, de borst, de benen, de romp en de benen. Als je in een figuratieve stijl werkt, zorg dan voor verhouding tussen de ogen, de neus, de mond en het mondgebied. Net als de ogen zijn de neus en de mond kritische concentratiegebieden in een schilderij. Ten eerste moeten de ogen, stilistisch gezien, duidelijk en solide zijn. Ten tweede moet er een duidelijk en apart gebied zijn dat belangrijk is voor de kunstuiting.

Een gebied met ogen moet bijvoorbeeld verband houden met de belichting in het schilderij. Ten derde moet er een solide lijn zijn waar de mond moet volgen. Voor een verduidelijking van deze gebieden en verhoudingen, raden wij u aan verder te lezen met de onderstaande tips . (PHOTOEDITED FROM TREATMENT Q&A) 1. Welk algemeen idee of thema moet je creëren? Wat kun je vanuit een thema creëren? 2. Hoe omschrijf je je idee? Beschrijf het idee in één of twee woorden die het onderwerp beschrijven. (Als je zegt “Ik ga een zee van roze schilderen”, dan is dat een voorbeeld van een zee van roze). 3. Wat moet je uitvoering zijn? Uitvoeren wordt belangrijk als je in een bepaalde stijl werkt. Een bekwaam schilder gebruikt bijvoorbeeld “Hoewel”, “Zeker”, “Nauwkeurig”, “Indrukwekkend”, “Fantastisch en Intrigerend”, “Onveranderlijk”, “Artistiek”, “Gedetailleerd”, of “Sprankelend”. 4. Hoe speelt emotie een rol in uw werk? Als je een tafereel schildert, zullen de kleuren het tafereel er warm, zonnig en fris uit laten zien; als je een muziekstuk schildert, zal het emotioneel en rustgevend zijn; als je met een penseel werkt, zal het stoïcijns, zorgvuldig en precies zijn; als je met een penseel schildert, zal het formeel, spaarzaam en precies zijn.

Vertel je standpunt met zinnen of monologen. 5. Bepaal het medium van je werk. Beslis wat je wilt gebruiken. Is het medium dat je wilt gebruiken een penseel, aquarelverf, olieverf, digitaal, klei, of het medium van je keuze. Schilder met elk medium dat je kiest. 6. Wat zijn enkele specialistische voorwaarden of wensen van een schilder om zijn of haar geest leeg te maken en zijn of haar standpunt te formuleren? Niet alleen bij het schilderen, soms moet je je tijdens het oefenen op de schildertechnische situatie beroepen, zoals hoe je het doek moet schoonmaken, hoe je het doek moet prepareren, hoe je met het penseel moet schoonmaken, hoe je verschillende kleuren en ruimtes moet spuiten, enz. Dit zit je zeker in de weg bij het schilderen, maar ook in het leven als geheel. 7. Wat moet je, behalve een reeks technische behoeften, zoeken in een goed geschilderd kunstwerk? Er bestaat een andere kunstvorm. Wat je moet zoeken is een kunstwerk van hoge kwaliteit: Vorm is zeer belangrijk in de schilderkunst. De hoogte van de schilder moet ongeveer ¼ of 3/4 inch zijn, als u uitmuntendheid in uw kunstwerken wilt weergeven. De stijl is zeer belangrijk en het heeft geen zin te blijven hangen op een reeds lang werk van schilderij. De stijl van het maken van een schilderij moet rigide zijn. Bereid je penseel voor met één of twee kleuren en oefen met het gebruik van verschillende verfkleuren die voor jou moeilijk te beheersen zijn. 4.1.5 3′ Lijn 4.1.2 Verfstreken 4.1.1 Doekschildering 4.1.1.1 5-7 Achtergrond 4.1.1.2 Opvulling 4.1.1.4 Tent 3-4 (Kleinere schilderijen) Setting, belichting, details, hoeken 4.1.1.5 Spaceing, oppervlaktescheiding 4.1.2 Verfkleuren 4.1.2.1 Kleurtheorie 4.1.2.2 Kleurstof, stengels 4.1.2.3 Tint 4.1.2.4 Chroma 4.1.2.5 Vergroting 4.1.2.6 Chromaticiteit (tint, verzadiging, waarde) 4.1.3 Schilderijvorm 4.1.4 Compositie 4.1.4.1 Lijn van de letter U en woorden “Upholding”, vorm 5-9.5 Compositie, vorm 5.1.5 Render 5.1.4 Klank 5.1.4.1 Kleuren, toonwaarden, patronen, dichtheid, levendigheid, enz. 5.1.4.2 Bewerkingsgereedschappen, apps, computer, enz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.