Menu Close

Uw eigen bier brouwen

Bier café

Je eigen bier brouwen Het is echt niet zo moeilijk – en het heeft echt goed bier.

Een cursus thuis brouwen van bier begint met de beslissing om een kit  en de nodige ingrediënten aan te schaffen. Het volgende onderwerp is het brouwen, en het vierde onderwerp is het bierbrouwproces. Om een bier te brouwen heb je het volgende nodig:

brouwpakket, een recept, een keukenpakket voor pils of alcohol (of vervangingsmiddel), suiker, hop, een schone brouwemmer, een plastic of glazen, en ingrediënten voor het brouwen van bier.

Ten eerste moet u een recept kiezen met ingrediënten waarvan u al veel in huis hebt. Als je bijvoorbeeld al extract hebt, is dat een goed begin, maar je zult waarschijnlijk niet je eigen extract willen maken. En als je alleen extract hebt en niet genoeg hop, zul je wat hop moeten halen. Hoewel je bier kunt maken met alleen maar home kit ingrediënten, raad ik je sterk aan om ook wat verse gist toe te voegen.

Houd altijd in gedachten dat wanneer je klaar bent om je eerste stap te zetten in het bierbrouwen, je een vloeibare basis nodig hebt. Het is het beste om een recept te kiezen waarbij je het grootste deel van het brouwen doet terwijl je ook een giststarter gebruikt. Wanneer je een starter gebruikt, zul je veel meer uitgesproken smaken krijgen tijdens het brouwen.

Belgische wijn voor bier? Dus je hebt je bier gevonden. Belgische wafels of Belgische bieren met fruit, geserveerd op een Belgisch bierglas, met wat gekarameliseerd knapperig brood, en opgeklopt met een soort beslag. Een dergelijke maaltijd suggereert een donker bier, maar niet noodzakelijk een pils. In feite is het mogelijk om zowel met pils als met donker bier te brouwen. In feite is het een beetje lastig, omdat je rekening moet houden met de alcohol die wordt toegevoegd door het mengsel van alcohol en sorbet. Niettemin, gezien de groeiende populariteit van allerlei Belgische bieren, waaronder essentiële tarwebieren, is het een goede zaak om ze op zijn minst te proberen.

Nu u een idee hebt van wat er bij het brouwproces komt kijken, wilt u misschien enkele van de recepten proeven en/of een gevoel krijgen voor het bier en wat het drinkt. U zult ook een idee hebben van hoe deze bieren worden gecategoriseerd en wat als een goed brouwsel wordt beschouwd. Dus, beschouw dit als je officiële bier café kookles. Beter dan dat kan het niet worden!

Lees meer:
Cafe Veldhoven

Leave a Reply

Your email address will not be published.